Rikardclaesson

tor 29/12 Skidor

Kategori:

Fm: Åkte skidor över fjället via Hund & Pulkaspåret vid Gruven. 
Emma & Hugo mötte jag precis när dom hade vänt. Fint före idag med endast -2 grader och sol, märkligt varmt, vid jul brukar det vara så fruktansvärt kallt förr i tiden. 
 
Passade på att ta en ego-bild i det fina vädret:
Den nya Champ hat är skön och funkar bra. Kittet jag åkte i är årets Promotionkollektion för vinteridrottare. Ni har kanske sett Team Telemark som använder dessa.
 
Åkte sedan 2 varv tempo (ej max men rejält hårt) vid Högfjällshotellet på 8km. Först ett varv med stakning på 23:26 min med HR 137/155. Vilade 3 minuter och körde ett varv till där jag i backarna använde benen med stakning med frånskjut och med diagonal. Hade inte dunderfäste (förstod först efteråt att det var ett mildväder på gång och min vr 45 var för kall för bästa fäste) så det släppte en del. Tiden stoppade på 23:50 min med HR 140/155. Alltså 24 sek sämre än stakvarvet...
Åkte sedan hem över fjället och träffade på Ola & Casper Skepp. Grymt fint pass som var hårt mitt på. 2.04h. HR 125/155.
 
Åkte hem till Borlänge på eftermiddagen. Stannade även i Malung på Masens skinn och köpte fyra par fina skinnhandskar för presentkort 3+3 från 2011 :-)