Rikardclaesson

tor 29/12 Skidor

Kategori:

Fm: Åkte skidor över fjället via Hund & Pulkaspåret vid Gruven. 
Emma & Hugo mötte jag precis när dom hade vänt. Fint före idag med endast -2 grader och sol, märkligt varmt, vid jul brukar det vara så fruktansvärt kallt förr i tiden. 
 
Passade på att ta en ego-bild i det fina vädret:
Den nya Champ hat är skön och funkar bra. Kittet jag åkte i är årets Promotionkollektion för vinteridrottare. Ni har kanske sett Team Telemark som använder dessa.
 
Åkte sedan 2 varv tempo (ej max men rejält hårt) vid Högfjällshotellet på 8km. Först ett varv med stakning på 23:26 min med HR 137/155. Vilade 3 minuter och körde ett varv till där jag i backarna använde benen med stakning med frånskjut och med diagonal. Hade inte dunderfäste (förstod först efteråt att det var ett mildväder på gång och min vr 45 var för kall för bästa fäste) så det släppte en del. Tiden stoppade på 23:50 min med HR 140/155. Alltså 24 sek sämre än stakvarvet...
Åkte sedan hem över fjället och träffade på Ola & Casper Skepp. Grymt fint pass som var hårt mitt på. 2.04h. HR 125/155.
 
Åkte hem till Borlänge på eftermiddagen. Stannade även i Malung på Masens skinn och köpte fyra par fina skinnhandskar för presentkort 3+3 från 2011 :-)

ons 28/12 Skidor

Kategori:

Startade med att vara med Ivar i Hundfjället. Han hade på sig skidorna en stund samtidigt som Emma & Hugo åkte elljusspåret.
Testade skidorna åtminstone i några minuter. 
 
Sedan så gick dom till Trollskogen och jag åkte ett fint skidpass där jag träffade på Stefan Sandahl och åklte med honom i ca 1h. Kalasbra före denna dag med nykörda spår och -7 grader. Åkte ett varv runt Pulsen och ett varv vid Högfjällshotellet och avslllutade med att åka förbi Myrflodammen. Kände mig riktigt bra idag. 2.13h. HR 117/142.

Eftermiddag med lång sparktur till Myrflodammen. 

ti 27/12 Skidor

Kategori:

Fm: Familjeutflykt på skidor till Lindalen. Blåsigt som satan men helt okej på denna del av spåret! Ivar i Pulka. 
 
Åkte sedan ett kortare pass själv. Fick inledningsvis ha Pappas annorka för att jag var så frusen men kom sedan igång och körde ett halvbra intervallpass med 10st 3min intervaller och 1min vila. Fick inte upp pulsen i mer än 154 som högst. Ganska trött muskulärt och blåst och spår med lite drivsnö och skräp gjorde det svårt att åka riktigt snabbt. Men kul pass ändå för att bryta av från distanspassen. Avslutade som de tidigaare dagarna med att springa upp till stugan.. 1.21h effektiv tid. Men var ute totalt i ca 2h. HR 128.