Rikardclaesson

Ons 31 maj Garmin Forerunner

Kategori: Allmänt

Sprang lugnt i Mellsta. Kunde inte låta bli att testa min nya leksak, Garmin Forerunner 305. Med denna har man koll på massa roliga saker där löpsträcka och hastighet är de bästa funktionerna utan en jobbig footpod som Polar och Suunto kör med. Så klart är det också pulsmätare och höjdmätare.

Är detta en klocka eller en dator?

Läs mer här: http://www.garmin.se/productpage_tab1.aspx?pageid=1280

Träningspasset idag var alltså 3.68km uppvärmning på 22min, följt av något snabbare löpning på 7.5km spåret i Mellsta under 37min.
Total löpsträcka 10.8km
Snittpuls 125
Snitthastighet 5.35min/km.
Den subjektiva upplevelsen var att det inte var alls jobbigt i andningen men benen var som stubbar i varje uppförsbacke. Idag var mjölksyratröskeln ca 150 vilket normalt brukar vara ca 170... Det kändes alltså inte alls bra. Det känns som att jag inte får syre nog i benen, anledningen är att luftrören är som sugrör för tillfället. Får se imorgon hur kroppen reagerar på detta passet. Det knepiga är att jag känner mig frisk men att jag då och då hostar upp fult slem som inte är likgiltigt med att vara helt frisk.

krasslig

Kategori: Allmänt

Jag har under de senaste dagarna inte tränat pga sjukdom. Jag är hostig, tät i öron näsa och i bröstet. Jag räknar med ytterligare några dagar innan jag är på benen igen.

Lö 27 maj

Kategori: Allmänt

Medeldistans i Järvsö. Bytte ner mig från H21E2 till H21-2 eftersom jag inte kände mig 100% fräsch i luftrören och allmänt hängig. Benen kändes riktigt usla till start så jag förstod att det skulle gå sakta idag. När jag bytte klass fick jag reda på att min starttid skulle vara 11.10. Eftersom jag inte ville värma upp idag så stod jag vid starten och väntade länge och väl. När jag väl gick fram så var det fel tid. Startade 1min för sent och det var ju inte så kul men det spelade ju ingen roll eftersom jag inte skulle tävla. Joggade första halvan sedan sprang jag på andra halvan då det var nerför och rolig OL. Det var trots allt ganska kul att springa även om jag inte tog ut mig. Efteråt känns det åtminstone inte sämre.

Sträcktider:
http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=6089&categoryId=48
(Bommen till ettan beror på sen start alltså)

Ljusdal medel