Rikardclaesson

fre 23/7 Oringen E5

Kategori:

Hökerum bygg etappen vid Borås Arena
Sprang med Anders Johanssom de 25min till start. Kände mig nervös men det släppte när jag snackade med honom om allt annat än det som väntade. Under gårdagen trampade jag igenom en pinne genom skog/tape och sula och det blev ett hål i framfoten. Men en iprentablett funkade bra som smärtlindring!
 
Startade 1.27min före Axenborg och loppet började med en kortsträcka som gick perfekt. Sedan en långsträcka där jag mycket snabbt valde högersväng runt. Trasslade lite bland block och fastnade i myren som var nära bottenlös men gjorde som Emil sa - välj vägval, pressa hårt på långsträckorna, ta kontrollerna säkert. Första lilla strulet var ut från 3:e mot 4:e där jag sprang lite krokigt. När jag tog kontrollen kollade jag bakåt för att se om han var ikapp men det var ingen där. Flera bra vägvalssträckor under banan och jag tror jag löste dem bra. Pressade och stressade loppet igenom och även utför mot slutet. Gjorde lite sväng på 3:e sista och blev stressade att han skulle komma ikapp. Väl vid sista möts jag av ljudet att en totalsegrare var på gång i H35 och förstår att det var jag. Även om det var i H35 så blev jag superglad och lättad, vilken känsla att springa in och få uppmärksamhet på Borås Arena! Vann till slut med nästan 5 minuter och var även snabbast på sista etappen med en dryp mints marginal. Det blev alltså etappplaceringarna 1, 8, 1, 1, 1 denna vecka trots att ett par andra hade samma tempo som mig. Mycket bra orienterat alltså! 56.44/7.7km. HR 158/167. 
 
Bild & text från Borås tidning: H35: Rikard Claesson, Stora Tuna IK "Det har varit en jättebra vecka. I dag var det långt till tvåan och lite småknixigt med alla branter. Jag var inte säker på att jag skulle vinna men det var kul med en dubbel i familjen."Foto: Anders Robertsson
 

tor 23/7 Oringen E4

Kategori:

Sohlbergetappen medel vid Kransmossen

Jag sprang till fel start åt helt fel håll - hade fullt upp att flamsa med Patrik Martner & Andreas Johansson (Halden) så noterade inte alla skyltar som passerades. Blev en stressig historia och snabb löpning i ett par kilometer för att hinna till start 25min 4,5km. Kunde dock lugna ner mig under de 3 min som jag fick före det var dags.

Precis som Revenger Dalberg hade förutspått så var det knöligt inledningsvis och det gällde att acceptera att det tar tid att ta sig fram även om det ser fint ut. Började med att ramla ordentligt till första och stressa upp mig lite. Denna stress fanns med hela loppet och det blev ett par 15sek strul men i stort mycket bra lopp. På väg mot sista kontrollen så kollade jag på klockan och kunde konstatera att tiden rullade på 28min och jag visste att Anders Axenborg hade 32. Det kändes överraskande (med glädjande) för loppet kändes ganska stökigt och oharmoniskt. Vann etappen klart och kunde passera Axenborg i sammandraget. En mycket rolig etapp för att vara medeldistans i Boråsterräng, knixig bana. Kanske saknades en längre sträcka. HR 157/169. Plac 1. 29.42min. 4.5km.

 

ons 22/7 Oringen E3

Kategori:

Etapp 3 Boråsetappen
Sprang till start i lugnt tempo 19min.
Startade mitt i fältet denna dag. Kände mig lite sovande i kroppen. Taktiken på gamla Älmåskartan var att orientera bra och att verkligen pressa som stenhårt på långsträckorna. Det var detta som jag var för bekväm med under etapp 2. Anton berättade hur vansinnigt hårt Emil pressade på långsträckorna. Detta inspirerade mig. Efter en perfekt start så var det lite sull på 5:e och 6:e. Men efter runtvägvalet på långsträckan som jag genomförde perfekt och sprang bra så tog jag ledningen. Men tappade ledningen efter en liten bom på 9:e och 13:e men kunde vinna etappen med några sekunder tillgodo på Vågsnes som hade samma tempo banan igenom. 47:47min/7.7km. HR 159/170. Plac 1.
Nedjogg 10min. 

Hugo & Ivar småbråkar i husvagnen