Rikardclaesson

fre 23/7 Oringen E5

Kategori:

Hökerum bygg etappen vid Borås Arena
Sprang med Anders Johanssom de 25min till start. Kände mig nervös men det släppte när jag snackade med honom om allt annat än det som väntade. Under gårdagen trampade jag igenom en pinne genom skog/tape och sula och det blev ett hål i framfoten. Men en iprentablett funkade bra som smärtlindring!
 
Startade 1.27min före Axenborg och loppet började med en kortsträcka som gick perfekt. Sedan en långsträcka där jag mycket snabbt valde högersväng runt. Trasslade lite bland block och fastnade i myren som var nära bottenlös men gjorde som Emil sa - välj vägval, pressa hårt på långsträckorna, ta kontrollerna säkert. Första lilla strulet var ut från 3:e mot 4:e där jag sprang lite krokigt. När jag tog kontrollen kollade jag bakåt för att se om han var ikapp men det var ingen där. Flera bra vägvalssträckor under banan och jag tror jag löste dem bra. Pressade och stressade loppet igenom och även utför mot slutet. Gjorde lite sväng på 3:e sista och blev stressade att han skulle komma ikapp. Väl vid sista möts jag av ljudet att en totalsegrare var på gång i H35 och förstår att det var jag. Även om det var i H35 så blev jag superglad och lättad, vilken känsla att springa in och få uppmärksamhet på Borås Arena! Vann till slut med nästan 5 minuter och var även snabbast på sista etappen med en dryp mints marginal. Det blev alltså etappplaceringarna 1, 8, 1, 1, 1 denna vecka trots att ett par andra hade samma tempo som mig. Mycket bra orienterat alltså! 56.44/7.7km. HR 158/167. 
 
Bild & text från Borås tidning: H35: Rikard Claesson, Stora Tuna IK "Det har varit en jättebra vecka. I dag var det långt till tvåan och lite småknixigt med alla branter. Jag var inte säker på att jag skulle vinna men det var kul med en dubbel i familjen."Foto: Anders Robertsson