Rikardclaesson

Smålandskavlen, fin avslutning!

Kategori: Allmänt

Smålandskavlen blev lika kul som vi hade hoppats på, det blev starka nattlopp av Pavlo och Joakim och Pelle, Jag och Anton gjorde fina insatser och vi slogs som underdog mot värlsmästare i kvadrat på sista sträckan.

Jag fick gå ut 5min efter IFK Lidingö, men tillsammans med TP & OK Tisarens Slovakiske landslagsman Lukas Bartak. Jag valde rakt på till första, kanske inte så smart då det var extra meter stigning men jag hade bestämt mig för att inte vika så mycket åt sidan idag. Lite osäker mot kontrollen då de tjocka 5-meters kurvorna knappast gör kartan mera lättläst. Körde på stenhårt i början och Bartak fick slita. Senare under banan var det ombytta roller :-)
Gjorde inga stora bommar på banan men på kodsiffra 135 i öster försvanna nära minuten. Här kom Troeng och Jansson ikapp. Fick slita mot målet och lyckades hålla kontakten. Anton gjorde en mycket imponerande sista sträcka och spurtade ner Johan Runesson, tyvärr passerade Malung just före mål men 2st 19åringar i laget så är det riktigt kul att vara med så här högt upp. Anton tyckte att VM 1:an Olav Lundanes var stark. "han måste vara dopad "

Resultat
Sträcktider min gaffel