Rikardclaesson

Inför VM tester

Kategori: Allmänt

Efter tuffa träningar söndag och måndag så var benen rejält körda i botten så det blev lätt träning i tisdags, sprang 45 min i riktigt lugnt tempo på stig. 7km/45min

Under onsdagen så körde jag lite snabbare i Mellsta på tuna-träningen, 5*4 min intervaller med 2 min joggvila. Jag sprang på ca 80% förutom på sista intervaller då jag var uppe i tävlingstempo på medeldistans. 12km/64min.

Under torsdag eftermiddag åker jag Emma och Anna till Äspered, det är vår förläggning under VM testerna.

VM tester:
Jag har fått fina starttider på båda helgens tävlingar. Nu börjar det bli en hel del gräs och ormbunkar i skogen så det ser jag som en klar fördel. Om benen är i skick så tror jag att terrängen passar mig väldigt bra, jag brukar hamna mellan 15-20 på VM testtävlingar så det vore kul om jag fick till ett lopp till 100%, då kan det räcka till en plats bland de 10 bästa.

Falköpings AIK arrangerar VM test, länk: http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?OrgElementId=27187


må 27 juni, TCT i Torsång

Kategori: Allmänt

Då var det dags att visa sig igen, efter 4 missade deltävlingar i följd. Det var 4 varv i Torsång i fint väder och 20 deltagare. Jag hade kramkänningar i höften redan på första varvet efter spänstpasset dagen före. Tempot var högt mer eller mindre från start, Anders Harits gick loss tidigt och var ensam under ca 30min. Jag själv fick en liten lucka efter halva 3:e varvet efter en korsning och valde att köra så mycket jag orkade. Jag ville visa upp mig för sponsorerna eftersom jag hållt väldigt låg profil den senaste tiden. Efter några minuter i ensamt majestät så kom klungan och vips var jag i sista klungan bestående av tre slagna hjältar, Henriksson Eriksson och jag själv. Vi jobbade på för att täppa igen men klungan körde på och då är det kört. På sista varvet så kördes det lugnt första halvan och mer ryckigt sista halvan. Återigen spurtförlust, denna gång från att ha varit den som drog upp vår "klungspurt" i losergänget...

Resultat: http://www.tomaslofgren.com/TCT/060626.htm

HR 151
Distans 66km
Snitt hastighet 38,9km/h.
Tid 1.42.52

Midsommarhelgen

Kategori: Allmänt

lördag 24:
em: 37km på Racern, kul. ingen hårdkörning direkt men ändå ett jämnt tempo. 1.15h.

söndag:

fm: Berg & Dalbanan i Bäsna, 600m stigning 54.09min. 9,1km löpvägen och 8km fågelvägen. Kämpade på bra men det blev inte det riktiga flytet vid kontrollerna eftersom snitslarna har försvunnit vid nästan alla kontrollerna. Terrängen är inte alls lika ren och fin som på Mördarbanan så tempot sjunker pga det på vissa ställen. 2004 sprang jag och Staffan denna banan och jag slog den tiden med 36sek. Uppv 18 nedj 18. Totalt 1.30h.

em: Löpning och spänst på elljusspåret, 3st serier vilket tog 11min. Totalt 33min. Högre belastning än tidigare, tog i ordentligt.

Denna vecka har varit hygglig, 9 pass, 2 tuffa pass i relevant terräng för VM tester och ett längre löppass.