Rikardclaesson

Oringen 5-dagars Halmstad 2012

Kategori: Allmänt

E1 Simlångsdalen långdistans 12,1km 81:03min. 4:a på etappen. Enda misstaget då jag inte hittade öppningen över bäcken till 10:an. Benen dog efter backen mot 10:an. Orsaken till att benen blev så trötta ligger troligen i allt stående i sporttältet dagarna före. Kämpade ok och gjorde ett jämnt lopp men bra långsträckor. Mycket nöjd med resultatet! Rolig bana med långa sträckor och få kontroller, dvs klassisk orientering!

1. D Attås 76
2. D Andersson 77
3. J Anderssen 80
4. R Claesson 81

Karta med vägval
Sträcktider winsplits


Emma & Hugo väntar på bussen till etappen. För många var bussningen sådär i år med långa köer och långa extravägar.


foto Martin hammarberg

E2 Simlångsdalen 5,0km 32:30min. Tröttare ben idag och drog på mig en hel del syra under den tuffa inledningen. Sprang tekniskt bra fram till 9:e och låg här på en 3:e plats. Missade 12:an trots att jag vissate att det var här som det fanns ett nytillkommet hygge som inte var med på kartan. Bytte teknik och gjorde en riktig blunder och tappade 2min. Kanske var det även trötthet som spelade in. Trött sista biten och irriterad över bommen. Ganska trist och enformig OL egentligen men terrängen var mkt fin men kanske var banan lite fantasilös och snällt lagd.

1. Espen H Weltzien 29:34
2. Henrik Berggren 30:16
3. Erik I Sandberg 30:29
6. Pelle E 30:48
19. Erik B 32:22
20. Rikard C 32:32

Karta med vägval
Sträcktider


E3 Medeldistans 6,5km och min tid 39:30min. Trött i huvud och ben och var rädd för att göra stora bommar så bestämde mig för att springa det som ett kavlelopp med defensiv OL och säkra vägval. Tänkt även före loppet att det är de sista två dagarna som är mest avgörande och att det är ok att ha en svag dag på den minst viktiga. Viktigast är att vara på tå inför E4! Gjorde dock 3 bommar som totalt kostade ca 2,5min. Blev riktigt sur över bommen på 3:e sista på stranden. Personligen tyckter jag terrängen var fjantig men kanske bra för att skapa variation trots allt. Sol varmt och sen start. Trött kropp redan från start. Hamnade långt ner i resultatet, kartan vet jag inte var den är...

Sträcktider


Bilden ovan är från E3


Hugo körde miniknat men just här sin egna bana runt tuningarna.

Vilodagen - tisdag 24/7
Tidigt på morgonen åkte vi för att bada vid Ringesnäs. Härligt!
Jobbade mindre denna dag, ca 3,5h bara. Sprang 32min på stig under eftermiddagen. Bra med lugn träning eftersom jag inte joggat ned ett steg denna vecka.

Efter en ganska vådlig cykelvurpa som kom jag ändå till centrum i Halmstad för att se sprinten. Tove (bilden ovan) sprang bra.

E4 12,5km. 8:a med 81:29 från tidig startposition. Kom ikapp Torgeir Nørbech vid 9:e och vi var tillsammans på all sträckor förutom till 18:e intill mål. Det var mest jag som låg bakom och trots att jag såklart läste kartan så är känslan aldrig så bra efter ett sådant lopp. Men han sprang så bra och var så på hugget att jag aldrig fick det riktiga initiativet. Det största misstaget var att inte springa säkert vägval till näst sista så det blev en bom på 40sek där. Rolig bana i krävande terräng precis som Trollebokartan :-)
Men sen start hade jag fått ett mycket bättre resultat, jag tror denna terräng var bra för sen start. Nöjd med resultatet och detta lopp tog mig till 4:e plats i totalen. Utklassad av David....

Karta med vägval
Sträcktider


En stor orsak till mina bra resultat på årets 5-dagars var Restaurang-vagnen där Emma var ensam chef...

E5 12,4km. 77:46min. Ut som 4:a i mål som 5:a. Strul i början och grov bom på 3:an gjorde att Thomas Carlsson, Erik Engstrand, Espen E W & Henrik B kom ikapp. Jag hade mestadels av initiativet fram till långstrackan där Espen körde på som tusan på vägen och jag tappade kontakten med honom. Men mycket hände sista biten mot mål men jag fick ge mig för Espen och Thomas som hade starkare offensiv mot näst sista kontrollen. Mycket nöjd ändå. Kanske hade min brist på andra vätskekontrollen en viss betydelse för min svaga kropp sista biten. Jag drack bara före 6:an...

Sista etappen var svåraste etappen och bra bana även här.

Karta med vägval del 1
Karta med vägval del 2
Sträcktider

Foto Magnus Olofsson

Summa summarum en härlig vecka som vanligt, varje år inser jag att this is the shit för en orienterare! Det bästa med årets tävlingar är banor/kartor och terräng. Det sämsta var det stora antal nya hyggen som inte kom med på tävlingskartan. Det strulade till sig för mig en del men framförallt för ungdomsbanor. Barn kan inte fatta att nya hyggen finns i terrängen som inte finns på kartorna.